Se facea ca era o data un om care vroia sa schimbe lumea. Asa ca fiind tanar si curajos a plecat in lume si si-a petrecut cativa ani buni incercand sa faca asta. Pentru ca nu a reusit s-a hotarat sa se intoarca acasa si sa incerce sa schimbe tara in care locuia. Acum ca era un om matur a crezut ca poate sa aduca o schimbare in tara lui. Dar nu a putut. Asa ca aproape de batranete s-a intors in orasul lui natal si a zis ca e o idee buna sa isi foloseasca experienta schimband in bine orasul. Cu toate ca facea tot posibilul, schimbarea intarzia sa apara. Intr-o zi si-a intors privirea spre familia lui si si-a dat seama ca in toti acesti ani i-a cam ignorat. A inceput sa caute modalitati sa comunice din nou cu sotia lui , cu copiii si nepotii. Vroia sa-i ajute, sa-i indrume sa aduca o schimbare in viata lor. Anii au treuct si viata inveitabil .
Fiind pe patul de moarte cu familia si prietenii de jur-imprejur omul a inceput sa planga. Si-a dat seama ca toata viata a vrut sa-i schimbe pe ceilalti cand de fapt trebuia sa inceapa cu el, sa continue cu familia, orasul , tara si abia apoi sa schimbe lumea.

Povestea asta ma sperie. Am auzit-o de atatea ori, am spus-o si eu de fiecare data cand s-a ivit o discutie despre schimbarea lumii.
Nu imi dau seama daca eu am inceput "schimbarea" cu mine.Cand ma uit in spate nu regret nimic. Daca ma uit in viitor nu pot decat sa sper ca la sfarsitul drumului voi ajunge la destinatia dorita. Sau macar sa o recunosc.

Cele mai puternice ONG-uri din lume spala miliarde de dolari, in spatele actiunilor umanitare in tari din lumea a treia. In sediul ONU din Nairobi te simti ca intr-un hotel de 6 stele. Angajatii traiesc in case imense cu gradini superbe. In afara de conferinte se pare ca nimeni nu face nimic. Politicienii sunt corupti, inumani si umili in fata tarilor dezvoltate. Sclavagismul nu a disparut ci a evoluat la un alt nivel. Libertatea, egalitatea si vointa poporului sunt cuvinte rostite in discursuri manipulatoare de niste barbari fara minte si suflet. Cei care vor sa se salveze invata sa nu le pese. Conducatori si condusi traiesc o ignoranta egala. Suntem liberi sa nu ne pese. A fost nevoie de o criza sa intelegem ca tot ce e material e trecator si incontrolabil. Revolutia spirituala se apropie si toti cei care au fost la scoala ca sa devina bogati, toti cei care au fost simpatici ca sa fie votati, cei care si-au inchipui ca vila cu piscina inseamna implinire vor disparea.

Si in fiecare dimineata ma uit la omul din oglinda, il incurajez si-i aduc aminte ca e timpul ca generatia noastra sa aduca acea schimbare de care lumea are nevoie. Ma rog la Dumnezeu sa imi arate calea si sa imi scoata in cale oamenii care se uita in oglinda dimineata si stiu ca schimbarea incepe cu ei.

"Be the change you want to see in the world" , Mahatma Gandhi