Simple Life

Un om de afaceri statea seara si privea asfintitul pe o plaja in Mexic. In departare se zarea o barca. Barca s-a apropiat de locul unde se afla omul nostru. In barca era un pescar. Pescarul a privit spre turistul asta curios , si-a dat seama ca este un turist american si i-a dat buna seara.
"Good evening !" raspunse turistul. "Ai prins ceva ?"
"Am prins cat sa imi hranesc nevasta si copiii."
"De ce nu pescuiesti mai mult , si sa vinzi o parte ?"- intreba americanul.
"No senhor... imi ajunge cat pescuiesc. Plus ca am timp sa ma joc cu copiii mei , sa petrec timp cu nevasta si seara sa merg sa beau un pahar de vin cu prietenii."
"Stii eu am studiat la Harvard si vad un pic altfel problema "- spuse omul de afaceri. "Ai putea sa pescuiesti mai mult si sa vinzi. Cu banii castigati iti mai cumperi o barca si angajezi un om. Apoi te extinzi iti formezi o flota si poti sa vinzi o cantitate mai mare de peste care iti va aduce venturi suplimentare. O sa poti sa te muti intr-un oras sa coordonezi de acolo afacerea si copiii tai vor avea parte de o mai buna educatie. Ii vei putea cumpara sotiei tale tot ce isi doreste."
"Si senhor..dar cat timp imi ia toata afacerea asta..adica peste cat timp o sa fiu bogat?"
"Peste 20- 30 de ani, daca ai o strategie buna>"- raspunse expertul.
"Si apoi...cand o sa fiu batran si bogat ce o sa mai fac? "-intreba nedumerit pescarul.
"Pai o sa te retragi aici, o sa ai timp sa te joci cu copiii, o sa bei seara un pahar de vin cu prietenii tai si o sa pescuiesti doar cat sa mananci tu si familia ta."