Omuleti

La mine in rai s-a umplut de taxiuri. Jumatate din numarul de barbati din oras sunt soferi, cealalta jumatate sunt badigarzi.
Pentru ca imi e lene sa ma trezesc de dimineatza sa o duc pe mama la munca , imi ia masina. Asa ca io trebuie sa iau taxiul si sa ma duc sa imi recuperez "nava". Alt mijloc de transprt nu am pentru a ajunge pe centura.... da, ai citit bine , mama lucreaza pe centura. Daca tot dau banii pe taxi , aleg de fiecare data cate o masina mai ...straina. Din curiozitate si pentru ca imi place sa palavragesc cu taximetristii ma asez in fata. Scaunul din fata este de obicei dat foarte aproape de bord , pentru a ramane spatiu mai mare pentru client...in spate adica.

De ce nu sunt pitici pe strada ? Pentru ca muncesc. Cum unde? Usile alea care se deschid automat... piticii le deschid, nu exista nicio fotocelula.

Ieri dimineata cobor grabit cu o gramada de acte , hartii , facturi in brate si ma urc in taxiu, Renault Megane. Ca de obicei nu aveam loc cu genunchii. Fac gestul sa caut maneta pentru a ajusta scaunul. In acest timp intorc capul spre sofer sa fac o remarca haioasa cu privire la clientii care stau in fata si nu au loc. Cand ma uit mai bine, soferul era...pitic. Scaunul lui era dat la maxim de aproape de volan, si el statea si mai aproape ca sa ajunga la pedale. Omul avea un handicap... dar unul hazliu..era pitic...inca e. Are un loc de munca, unul normal.
Nu am mai zis nimic, am inghetzat cu replica in gat. Ma amuza enorm situatia. Parca traiam un episod din Seinfeld. Stateam intr-un taxiu cu un maldar de foi in brate , cu genunchii aproape de piept, inghesuit , transpirat, fiindca nu stiu de ce nu deschideam geamul, iar "in stanga mea conduce cinevaaaa", un pitic . Saracul om , o mai patise cu din astia ca mine care nu stiu cum sa reactioneze. Mi-a deschis geamul si palavragea. Eu in timpul asta ma gandeam ca ar trebui sa angajeze numai pitici ca soferi astfel incat locurile din spate sa fie mai incapatoare. O mie de idei imi invadau creierul mahmur. Cum puteam sa-i spun io omului ca nu am loc in masina :" Stii , vreau sa dau scaunul mai in spate ca nu am loc, fiindca sunt MARE." Jigneam piticu' .
Ajung la destinatie si scot banii sa achit. El ia banii si spune "Multumesc" STOP Asta era prea de tot. Ce raspunde un nene ca mine unui "copilas" cand acesta spune multumesc?
Sa cresti MARE