Jesus vs Buddha

Ma gandeam astazi ca e foarte usor sa spui ca Bibilia este doar o carte si ca personajele de acolo sunt fictive. Nimeni nu poate demonstra ca personajele de acolo sunt reale 100% sau ca nu sunt macar 1%.

Invataturile din Bibilie concureaza cu invataturile budiste. In spatele "povestilor" din Bibilie se ascund ( pentru cine nu vede) pilde extraordinare cu o puternica incarcatura filosofica. Cum poti sa explici mai bine comportamentul uman decat prin aceste diamante de intelepciune ? Poate ca parabolele cu si despre Buddha sunt mai edificatoare sau doar mai comerciale.
Mi se parea patetic atunci cand auzeam ca toate raspunsurile se afla in Cartea Sfanta si de aceea am citit cu greu cateva pasaje.
As vrea sa imi fac timp sa citesc Bibilia si sa o analizez cu capacitatile mele de acum. Poate ca tonele de carti si filme cu care ma intoxic pentru a ma dezvolta personal sunt doar praf in ochi. Poate ca pierd ceva mult mai intens si mai provocator decat toata cantitatea asta de informatii.
Multi oameni sunt mai atrasi de budism si confuciuism decat de crestinism. Eu stiu de ce. Pentru ca prin natura noastra , a europenilor suntem mai violenti si mai incapatanati. Crestinismul a fost promovat violent si mereu au murit oameni. Plus ca nu a fost niciodata ridicat la adevarata sa valoare ci a ramas in bisericile intunecate cu scene crude din iad.
Preoti imbracati in NEGRU- NOT Cool !

Pana atunci incerc sa imi explic de ce Budha e mai cool decat Iisus.