Omul este o fiinta cameleonica. Mi-am dat seama de acest lucru in primele zile aici in Nairobi.
Primele 3 zile au fost foarte ciudate. Eram foarte incordat si atent la tot ce se intampla in jurul meu. E si normal ca o data scos din habitat sa ma comport altfel. Primul lucru greu de digerat este acela ca un alb iese imediat in evidenta. Toti cred ca "muzungus" sunt bogati si prosti. Si cam au dreptate. Lumea de aici este o imbinare intre Africa triburilor si Africa noului mileniu. Oamenii se impart in crestini , musulmani , secte si culte religioase , atei dar cand ajungi sa-i cunosti mai bine , afli ca tot ceea ce conteaza este aparteneta la un trib sau altul.
Ma bucur cand vad ca portughezi , englezi , arabi whatever nu au reusit sa aduca mari schimbari . Cu toate ca triburile masai sunt cele mai cunoscute datorita National Geo si Discovery , kikuiu , lua , luio si kamba sunt cele mai raspandite. Fiecare trib are calitati specifice. Limba swahilii este foarte interesanta. Trei zile pe saptamana avem lectii de swahilii cu un tip care este coleg cu noi pe proiect.
Ceea ce ajuta omul sa se adapteze este necesitatea. Nu pot supravietui daca nu ma supun regulilor de aici si daca nu ma adaptez cumva la ele. Pentru a ma adapta am avut nevoie de informatie si raspuns la intrebarea "Why ?" . Atunci cand nu am gasit raspuns la intrebarea asta ( adresata doar in gand ( am luat lucrurile asa cum sunt. La naiba cu ce stiu eu despre lume si despre viata. In mediul in care imi traiesc viata acum , lumea traieste altfel.

Acest post este inchierea procesului de adaptare.