Doi ingeri plini de nisip

Luna stralucea alburie peste o mare linistita si albastra . Nu se auzeau valuri , vantul nu adia. Deodata se auzi foshnet de aripi si nisipul incepu parca sa respire sub atingerea talpilor ei. Era o ingerasha cu parul negru care zbura spre apa. Atinse cu aripa sa apa cristalina a marii si se scufunda .
In spatele ei un inger mergea incet cu aripile stranse. Intra si el in apa si i se paru rece. Ingerasa inota in fatza lui si pielea ei stralucea mai tare ca luna. Ingerul vroia sa o imbratiseze asa cum facea marea cu ei in acel moment. Dintr-o data ingerasha tzisni spre plaja simtzand ca este urmarita. Ingerul isi intinse aripile si zbura dupa ea. Nisipul incepu sa fiarba parca in ritmul in care batea inima ingerului. Ea se intinse obosita si uda pe plaja. Ingerul se aseza delicat peste ea invelind-o cu aripile lui mari , albe si protectoare. Ea respira greu si-i sopti :"Tu inger al noptzii , tu care cucersti , in seara asta vei fi tu cucerit." Ingerul a ras , i-a mangaiat parul moale si catifelat si a sarutat-o pe gat sufland peste ea.
Stelele cu miile au aparut pe cer si o priveau pe Lailah cum il provoaca pe Anael. Pentru ca toata suflarea raiului stia cine sunt cei doi ingeri. Anael , ingerul dragostei, pasiunii si al romantismului, un inger care simbolizeaza sanatatea si viatza. Ingerul cel mai iubaretz din Rai. Lailah , inger al noptii , inger al nasterii , ea este mereu acolo cand copiii vin pe lume si poate ca in seara aceasta avea sa asiste la o concepere de inger.
Lailah nu se impotrivea saruturilor. Se intoarse cu fatza la Anael si il privi in ochi spunandu-i :" In seara asta vei face ce vrei cu mine , pentru ca ai aceasta putere asupra mea, dar nu ma vei saruta pana cand Soarele nu va rasari. Sunt un inger al noptii la fel ca tine si iti pot rezista." Ingerul rase raspunzand :"Nu te voi saruta pana dimineatza pentru ca vreau ca fiul meu sa fie spalat de razele soarelui." Ea se incorda isi intinse aripile moi si se urca peste Anael. Ii prinse mainile si-i sopti :"Pana dimineatza esti al meu si nu te las sa te ridici de aici."
Cuceritorul se transforma in cucerit, cu toate ca nici nu avea de cand sa se ridice de sub Lailah vreodata. Anael incepu sa-i sarute ingerashei mainile. Mai intai stanga, de la degete pana la umar. Fiecare atungere a buzelor ingerului o faceau pe frumoasa Lailah sa inchida ochii . El o privea pe ea in ochi si cu fiecare sarut , o facea sa si-l doreasca mai mult. Sanii ei plini de nisip auriu erau atinsi de respiratia lui ingereasca. Lailah se relaxa pentru o clipa si-i dadu drumul stransorii in care il tzinea. Se apropie incet de chipul lui pentru a-l simti mai aproape. El incerca sa se apropie de buzele lui , dar ea se feri. Anael se multumi sa-i sarute pleoaple , inlaturandu-i parul care i se revarasa peste chipul angelic , i-l aseza dupa ureche si o saruta pe nas. Lailah zambi si incet , incet incepu sa simta ca este acoperita de o caldura dulce care-i intra in suflet si-i facea aripile sa se relaxeze domol peste umerii lui Anael.
Jocul acesta dura aproape o vesnicie . La un moment dat Lailah zari o prima raza de soare si un pescarus trezit scoase un geamat lung. Intoarse capul spre mare speriata si Anael reusi sa-i atinga , pentru o clipa doar , buzele tremurande. Ingerasha privi mustratoare spre el pentru ca nu venise inca timpul. Zambetul lui o infierbanta si mai tare. Se apleca spre el il saruta foarte aproape de buze si se apropie atat de mult incat buzele lor aproape ca se atingeau intr-un punct . Anael nu o saruta cu toate ca putea ci mai astepta.
Cand soarele rasari deasupra marii la o distanta cat apropierea dintre cei doi, ei bine atunci ... sarutul dintre cei doi ingeri facu sa se lumineze intreaga plaja si coruri de ingeri incepura sa cante din ceruri. Se rostogoleau prin nisipul udat cu lacrimile noptii, cu aripile lor albe si tot Raiul se bucura o data cu ei.
Drgostea ce a urmat in acea zi intre Anael , ingerul pasiunii si Lailah , ingerasha noptii a dus la nasterea acestui mirific, Inger Gras.