Sa-i fie lu' mamaie !

Cred ca noi barbatii suntem mai prosti in a recepta mesaje. Cred ca nu intelegem cateva lucruri simple. Cum ar fi : Cine plateste sucul ?
Experimentele Dr.Silviu au aratat ca femeia se astepta ca noi sa fim domni si sa platim. Femeie se asteapta ca noi sa insistam ca ele sa nu plateasca. Aici se naste intrebarea : De ce plm ? Cateva femei au raspuns la aceasta intrebare pretinzand ca acel care zice "Hai la un suc, vrei sa iesim ?" trebuie sa plateasca...si de obicei barbatul trebuie sa faca invitatia. Se pare ca noi nu ne prea dam seama cand invitam, ni se pare ca face parte din discutie si ca este de comun acord...dar nu ...noi le chemam spunand HAI. Poate ca ele ne fac sa spunem Hai , si sa lansam astfel o invitatie care ne va duce inevitabil sa PLATIM consumatia. Cum decurge totul din punctul de vedere al femeii :
"Stateam pe canapea acasa si ma uitam la TV. Suna telefonul . Este Mihai.
I spun ca ma plictisesc in casa. Si el la fel. Eu as iesi parca undeva...si el. Dar parca nu as iesi. Si imi e si sete. Si lui i e sete. Amandoi suntem plictisiti si ne este sete. Amandoi am iesi. El zice "Pai hai sa mergem la un suc". Daca m-a tot deranjat de la plictiseala mea de Tv si vrea samerg cu el ca-i e lui sete , hai sa merg. Stam de vorba , radem , glumim , bem ceva si vine nota. Am iesit cu el ca sa stam de vorba , dar el m-a invitat a zis Hai deci trebuie sa plateasca. O sa ma fac mai intai ca nu vad. Sa ma duc la toaleta. Sa nu creada ca sunt nesimtita fac gestul , scot niste bani. O sa insiste sa plateasca el..ca deh...e un domn."
Cum vede el problema :
" Ce naiba stau in casa ca fraieru'. Ies cu baietii la o bere o caterinca . Ba nu , mai bine ies cu o fata. O sun pe Mihaela , poate are chef sa iasa. Tare. Sta acasa si se uita la TV. Se plictiseste. Hai ca-i e si sete. O sa-i fac o favoare sa iesim amandoi sa bem ceva. Ah deci vrea. Pai hai. O iau de acasa cu masina. Cam departe sta. Mergem undeva dragutz (60 de mii o cola). Radem , glumim. Vine nota. 2 cola si o cafea scurta, 200 de mii (20 de lei noi). S-a luat cu vorba si nu scoate banii. Scot io, pentru mine. Si iei i-a placut conversatia si plimbarea , de ce nu plateste pentru ele ? "
Atunci cand platim ne asteptam la ceva ?
Pentru ca suntem domni si platim , ne asteptam la un fel de multumire. Daca vroiam o discutie sa ma simt in largul meu , imi luam un tricou jegos si niste papuci de plaja si mergeam cu un prieten din gasca la o bere. Pentru ca m-am imbracat frumos , miros frumos , beau cafea si te ascult fara sa vorbesc (urat sau murdar ) inseamna ca vreau ceva de la tine :apreciere macar.
Atunci cand platim doar jumatate ne asteptam la ceva ?
Am vrea ca voi sa va da-ti seama ca va respectam. Si nici un barbat care isi plateste partea lui nu vrea sa cumpere cu un suc o femeie. Ne gandim ca sunteti destul de puternice si independente incat sa va cumparati nenorocita de cafea.
Sunt atatia papagali care se simt barbati cand arunca cu banii pentru a-i demonstra femeii puterea lor financiara.
Daca amandoi muncim , sau amandoi avem banii de la parinti , amandoi ne simtim la fel de puternici. Cafeaua , sucul , camera , patul , prezervativele ne aduc placere la amandoi. De ce trebuie sa platesc eu pentru toate? Daca te respecti si iti place PLATESTE.
Altfel vom incepe sa aprindem lumanari. Lumanarile nu sunt romantice , ele arata ca esti la o pomana. Si noi , barbatii platim pentru tot.
Ies cu o fata in oras. Isi bea sucul si nu face gestul sa plateasca . Daca tot platesc eu de ce sa nu fac o pomana adevarata. Cand vine nota scot lumanarea , o aprind si spun :"Lu' mamaie i placea cola mult. Saraca s-a dus, asa ca uite , fac cu tine o pomana. Zi si tu sa-i fie lu' mamaie pe lumea cealalta."