Sa schimbam balta

Doi raci tineri si rosii stateau pe plaja si priveau la niste broaste . Se uitau de ceva vreme la broastele alea si nu intelegeau de ce tipa in gura mare.
Plaja asta si marea era balta lor. Cu toate ca atunci cand vorbim despre mare si plaja , ne gandim la suprafete enorme , pana la urma viata celor doi raci se rezuma la un teritoriu restrans. Aici erau familile , prietenii si colegii lor. Asta le era casa. Doar ca ei simteau nevoia sa scape de plictiseala si monotonie si de broastele cu gura mare care se vaicaresc toata ziua.
Deodata Go-fi , unul dintre raci spuse :
- Bai , Nazaz , am auzit ca undeva in celalalt capat al lumii se afla o balta frumoasa , unde nu sunt broaste , unde cerul este mai albastru si iarba mai verde. Si cica acolo , sunt tot felul de fete rac si stau in niste acvarii si poti sa le privesti si ...
- Stop Go-fi , opreste-te , aberezi de la caldura. Tu ai treaba aici , eu abia astept sa plec , dar este periculos stii.
- Tocmai de asta , hai sa schimbam balta.

Cu acest gandi in minte , cei doi raci incepusera sa isi faca planuri de calatorie. O discutie simpla pe plaja se transformase in ceva mult mai tare de atat. Trebuiau sa ajunga in balta aceea frumoasa si sa vada cu ochii lor , sa simta cu clestii , sa se convinga daca este adevarat ceea ce toata lumea vorbeste.
Sa nu va ganditi ca doi racusori erau atat de inocenti sa creada ca vor ajunge la capatul lumii fara un ajutor. Pentru o aventura ca asta aveau nevoie de protectia unui Leu .

- No apai sigur ca vin cu voi , racni "molcom" , Ergi , leul mancacios.

Si uite asa planurile fiind facute si plictisiti de balta lor , cei trei prieteni pornira la drum catre balta de la capatul lumii , unde cerul e mai albastru si iarba mai verde.