Laser frate


Prima operatie cu laser a avut loc la sfarsitul clasei a 12 a. Vroiam sa dau la Academia de Politie si trebuia sa scap de dioptrie. Ce imi aduc aminte de atunci este ca unul din doctori a spus :" Pfff , ce corneee frumoasa are, si ce cristalin sanatos ." In mintea mea era doar : " You kinky old man , spank my eye ball..spank it "

Zilele astea am ajuns iar la operatie cu laser. Cabinet medical modern , doctor .. un domn profesor. Operatiunea incepe in camera de consultatie unde imi baga in nas . pe fiecare nara ,niste sireturi imbibate cu solutie anestezica.

Scopul operatiei : largirea canalelor respiratorii si desfundarea "turbinelor".

Sunt condus de asistenta in alta camera. Sunt asezat pe un scaun de Star Trek si mi se dau urmatoarele indicatii : " Dupa ce anestezicul isi va face efectul , vom incepe operatia. Pe toata durata ei veti inspira pe gura si veti expira pe nas. La fel ca la tigari . Fumati ?"
Nu eram atent la ce spune si ce intreaba si am raspuns ca :"Da , fumez." Eram cu ochii la mana ei pentru ca in timp ce vorbea tinea in mana niste ochelari mari cu lentile verzi... foarte funky ei asa. Mi-a dat ochelarii si mi-a spus ca sunt pentru a ma proteja de fum. Da. Din nasul meu avea sa aisa fum.

Primul reflex a fost sa imi pun ochelarii la ochi. M-a sfatuit sa-i dau jos pentru ca voi vedea in curand viata in roz. Lentile verzi , viata roz. Am zambit si i-am dat jos de pe fata, jenat fiind ca ma comportasem ca o maimuta. Am asteptat vreo 15 minute timp in care au inceput sa ma doara dintii din fata si mi-am dat seama ca imi amortisera. Cand a intrat doctorul eram deja ametit.. sau era doar efectul placebo. In fine ma simteam high.
Si-a pus ochelarii , masca de chirurg ( sa nu intre fum ) si a apasat pe butonul de pornire la "generatorul de laser." In timp ce statea in mana cu o tija metalica prevazuta cu un cablu subtire , se intoarce spre asistenta si spune :" Astept sa se incinga".

Laserul ERA ROMANESC !
Nu are rost sa spun ca m-am speriat. Mi-a dat cu un sprai paralizant in nas si durerea era acolo . Mi-a spus ca atunci cand durerea devine insuportabila sa strang pumnul si se va opri. Eram cu ochii inchisi , lacrimam de durere si simteam ca si cand mi-ar smulge plete de par din nas. Era destul de dureros si am deschis ochii .

Avea dreptate : iesea fum si vedeam totul roz, cu toate ca lentilele erau verzi.
Timp de 12 ore dupa operatie mi-a curs sange din nas. Atat de abundent incat m-am gandit sa imi introduc OB-uri in nari.
Concluzia : Laser romanesc frate.