Black is beautiful

Frumusetea sta in simplitate. Un apus de soare sau o campie intinsa petecita cu cativa metri de vegetatie sunt sigur miracole ale naturii.

Oamenii sunt simpli si frumosi. Sunt simpli pentru ca nu au nevoie de mare lucru pentru a fi fericiti si frumosi pentru ca zambesc mereu.

Poveste :

Duminica ne-am trezit de dimineata pentru a merge in excursie pe dealurile Ngong. Dealurile astea sunt la 30 de km distanta de Nairobi. Sunt 6 dealuri care seamna cu monturile mainii , in swahilii ngong inseamna degete. Grupul era format din 10 kenyeini ( aiesec-eri & friends ) si 1 sud-african, 1 japonez , 1 chinezoiaca , 1 italianca , 1 canadianca , 1 roman.
Pe la ora 11 am ajuns la poalele primului deal intr-un sat populat de masai si kiuwiu , granita dintre cele 2 triburi. Dupa 2 ore de urcat mi-am dat seama ca nu exista nici un alpinist negru faimos care sa fi cucerit vreun pisc maiestos. Christie imi spune ca e ciudat ca englezii cred ca au urcat primii pe Muntele Kenya cand de fapt localnicii mergeau acolo in fiecare an sa se roage la zei.
The view seen from the third hill is extraordinary. De fapt cand esti acolo sus pe al treilea deal esti super ostenit , vantul sufla cu putere si te face sa uiti ca sunt 35 de grade in aer. Poti sa vezi teritoriul Masai Mara si asezarile lor presarate in apropierea petecelor verzi , sursa de apa.
Coborarea a fost foarte amuzanta . Ne-am impartit in grupuri mici si asa am realizat de ce exista atatea triburi : africanii nu prea pot sa stea grupati si socializeaza diferit. Ajunsi in sfarsit la strada ne-am dat seama ca pe acolo nu trec autobuze. Asa ca eu , chinezoaica si 10 africani am luat-o la pas spre satul ala mai mare care avea autobuze. Dar pana acolo m-am simtit ca Indiana Jones. Mergand prin satele alea vreo 5 km toata lumea se uita la mine si imi facea cu mana. Copiii alergau aratau cu degetul si strigau "muzungu".
Era haios pentru ca ma simteam ca primul om alb care a trecut pe acolo. Toti vroiau sa ma ajute cu ceva sa ma intrebe : "How are you" dar cu accent african suna ca un singur cuvant.

Duminica a fost cea mai tare zi de pana acum. Momentan am dureri in talpa si bataturi. Doar pentru ca am vrut sa le arat cat sunt de tare in hiking.