Spatiul ...ultima frontiera. Daca m-as uita acum din nou la Star Trek , probabil as intelege altfel lucrurile de acolo.
Ma gandeam ca fiecare avem lumea noastra, propriul univers. Ni se intampla de multe ori sa spune "Nu stiu pe ce planeta sunt" sau " In lumea mea asa este". Pana la urma toti suntem niste nave Enterprise care zboara prin univers si din cand in cand intalneste alte lumi , civilizatii si planete.Cu totii ar trebui sa mergem mai departe decat a reusit cineva sa ajunga, sa ne provocam limitele. Echipajul de pe Star Trek nu se temea sa ajunga in zone ne-explorate pentru ca avea o MISIUNE. Daca la prima vedere ni s-ar parea ca ei zboara fara tzinta, nu este asa.
Imi vin in minte situatiile cand intalneau alta nava. Opreau motoarele , activau scuturile si incercau sa ia legatura . Asa facem si noi cand ne aflam in fatza unei lumi necunoscute. Incetinim ritmul cu care ne traim zilele , ne punem un sistem de aparare si incercam sa construim un canal de comunicare. Capitanul Jean-Luc Piccard stia ca trebuie sa fie prevazator, la fel si noi stim ca nu putem avea incredere in oricine.
Dupa ce explorau o planeta , dupa ce treceau de cate un obstacol , capitanul ordona :"Engage". Asta insemna ca puneau motoarele in functiune pentru a le folosi la putere maxima. Universul este infinit , sunt atatea de explorat , sunt atatea bariere de trecut incat este nevoie de o putere superioara pentru a pune nava in functiune.
Pentru mine asta inseamna ca atunci cand mi-am incarcat bateriile trebuie sa fortez motoarele si sa merg mai departe acolo unde "no man has ever gone before."