Aripi incaruntzite


Cum trece timpul asta. Parca ieri...si acum , doar o clipa.

Mi se intampla din ce in ce mai des sa zic :"Bai, parca atunci cand eram noi in liceu nu era asa..." sau "cand eram noi copii era altfel". Cat o sa mai treaca pana o sa incep frazele cu "pe vremea mea...". Cand eram noi copii colectionam Turbo, Cindy si ne uitam la desene animate naspa. Ne jucam toata ziua pe langa bloc si ne imaginam tot felul de nebunii. De exemplu Gradina lu' Nea Mitica era nava de pirati, baza militara, bar de cowboy. Inchideam ochii si in doua secunde ne transformam in cei mai mari eroi ai universului. Ma uitam la Superman si credeam ca pot si eu sa zbor. Toata ziua eram cu mingea in bratze si alergam si inventam tot felul de jucarii. Rupeam betze din gardul viu si ne faceam arcuri si trageam unii in altii cu sagetzi. Daca-i legai ceva greu in varf ,un plumb sau niste sarma, sageata era mai grea si exitau legende ca puteai sa o tragi pana pe bloc. Cand nu aveam arcuri aveam tubermane, cand nu aveam tubermane aveam prastii. Oare copiii astia stiu sa faca gornete ? Sa faca scoabe din sarma? Iarna dupa Craciun adunam brazi si ne faceam niste bate imense cu care ne duelam si nu prea ne raneam pe cat se putea. Oare copiii din ziua de azi stiu sa joace coci, stiu sa tzina o limonina in mana ? Stiu sa joace tzarile cu cutzitashul ? Cati dintre ei stiu regulile la Baza sau Frunza ? Mai vad pe net cate o filmare cu o incercare trista de a juca Lapte Gros. Mi se pare trist ca ei nu stiu regulie de la lapte gros si se arunca ca prostii unii peste altii.
Nici nu stiu cand a fost ultima data cand am vazut copii afara jucandu-se . Nu prea mai tzipa nimeni prin spatele blocului. Nu mai stau fetitzele cu presul si cu papusile la vedere. Pe vremea noastra se striga"DeseNEEEE" si fugeam toti in casa. Acum cand vad copii in spatele blocului imi dau seama ca e o defectiune la RDS si daca vreau sa-i bag pe toti in casele lor deschid geamul si strig :"A VENIT NETUUUU". Noi mergeam la cofetarie la o savarina, ei merg in club la un extasy .(merci Ana). Noi colectionam surprize de la turbo, ei colectioneaza "prieteni" pe hi5. Noi ne pupam in wc-uri la scoala, ei trag un joit si pun de un oral...filmat si dat pe net.
Si uite ca vine si maturizarea mult asteptata. Toti ne cautam de munca, ne afundam in probleme, ne facem rate , vrem sa ne mutam singuri in apartamentele noastre..."La Bucuresti frate ca acolo e viatza..plec ce plm."Toti vrem sa fim independenti si sa "scapam" nu stim de ce . Pe vremuri la petreceri ne distram si ne destrabalam pana rasarea soarele. Acum pe la 12 , ni se face somn si foame, mergem la o shawerma si apoi ne bagam toti in bucatarie in jurul unei mese si o dam in filosofii. Nu o data mi s-a intamplat sa vad ca port discutii de oameni mari, mai exact sa stau cu 2 3 prieteni la masa , sa bem si sa vorbim despre lucruri prea serioase. Nu mai mergem in cluburi ca "e galagie frate, si e prea mult fum si nu avem unde sa stam jos". Asa ca mai bine "luam in plm o bere la doi litri si mergem la mine mai stam de vorba pana la 12 ca maine merg al munca si la faculta."
Ar mai fi de scris dar s-a facut 12 si imi e somn. Maine ma duc sa alerg ca am facut burta. Toti avem burta si ne doare spatele sau ne trosnesc genunchii. Jumatate dintre prietenii mei au inceput de chelie. Toti avem prea mult par pe noi. Fetele de la facultate sunt urate si imbatranite. Ne plac mai mult fetele de la liceu ca sunt mai dragutze , au pielea mai catifelata si "parca astea de la faculta nu se mai ingrijesc frateee, ce plm s-au deformat toateee?" Perverse ganduri nu?
Sunt in asteptarea primului fir de par alb, pana implinsec 22 de ani. Ne maturizam mai repede, imbatranim mai repede, problemele apar ca din senin. De unde atatea boli ?