Zilele astea am realizat ceva ce m-a speriat.

In iulie scriam cuiva intr-un mail ca vreau sa traiesc undeva in Africa 2-3 ani. Am scris mai multe tampenii in mailul ala si undeva aparea cuvantul Kenya. Intotdeauna am vrut sa ma duc in Brazilia si in vara inca imi doream asta.

Imi amintesc candva in toamna cand am participat la conferita de pregatire pentru Exchange. Stateam la masa in restaurantul hotelului si mancam alaturi de ceilati visatori care vor sa cucereasca lumea. Toti ma intrebau de ce mananc atat de putin si de ce nu mananc carne. Le spuneam ca ma pregatesc pentru Africa si foamete si vreau sa devin vegetarian. Acum o saptamana stateam la masa la cantina universitatii si mi-am dat seama ca nu am mai mancat carne de foarte mult timp. Am realizat ca sunt in Africa si ca mananc foarte mult orez.

Astazi in autobuz eram singurul alb. Aseara in cafenea eram singurul alb. Nu sunt special datorita culorii mele , dar ma simt foarte constient de cine sunt. Si toata aventura asta a mea , este foarte revelatoare. Mi-am dat seama ca uneori ceea ce cred despre lume poate sa fie gresit. Calatoria de descoperire a Africii s-a transformat intr-o calatorie in interiorul fiintei mele. Am inceput sa dezgrop si sa scot la lumina toate certitudinile mele . Testate la lumina Soarelui , unele certitudini se topesc.