Citeste-ma

Ce faci citesti ? Cum te simti cand dai peste un text tare si nu te mai poti opri din citit ? De obicei iti atrage atentia un cuvant boltat. Sau un cuvant familiar , ceva ce te intereseaza in momentul asta. Presupun ca acum te intereseaza Craciunul si cum simti fericirea in decembrie. Continua sa citesti, esti pe punctul de a afla.
Pentru ca ai o fire curioasa si esti si pe fuga ai tendinta de a frunzari. Stiu ca vrei sa sari peste anumite paragrafe care crezi ca nu te intereseaza si sa ajungi mai repede la ce te intereseaza de fapt pe tine. Ce faci in decembrie ? Ce e de fapt decembrie ?

Hai sa ne intoarcem putin la tine. Hai sa discutam despre copilaria ta, vrei ? Pe bune , vrei ? ... E cam ciudat daca ai raspuns cu voce tare a doua oara.
Stii cand erai la scoala si aveai serbarea de Craciun ? Repetai poeziile alea impreuna cu mama ta acasa , parca te pregateai de un mare spectacol. In ziua serbarii , aveai niste hainute noi si frumoase si muuulte emotii. Toti colegii tai erau parca mai frumosi , toti aveati emotii. Cantati colinde , spuneati fiecare cate o poezie si la mijlocul serbarii aparea el ...Mos Craciun. De cele mai multe ori era tatal unuia dintre voi , poate chiar tatal tau. Ce gust avea portocala din punga ta ? Portocala aia devenea ceva magic. Iti amintesti ?
Cum arata bradul tau cand erai copil ? Presupun ca in fiecare an avea ceva nou. Scoteai din debara cutia cu globuri si beteala si cutia cu instalatia luminoasa. Il inpodobeai si mereu adaugai ceva nou. Cateodata poate stateai ore in sir sa legi bomboanele cu ata si sa le atarni in pom. Cu toate ca iti era pofta nu te atingeai de ele, iti placea bradul tau. Si seara bagai instalatia in priza si te fermeca.
Cum erau invelite cadourile tale ? Cum rupeai hartia care invelea jucaria ta ? Mancai dulciuri si in restul anului , dar parca ceea ce primeai de Craciun era mai gustos, parca miroaseau mai bine, parca straluceau.
Te gandesti la chestiile astea sau doar iti place sa citesti ce scriu eu aici ?

Cred ca frumusetea Craciunului a ramas in copilarie. Acum iti faci probleme pentru alte lucruri. Nici nu mai vezi ce ai adaugat nou pe ramurile lui. Ti se pare la fel ca anul trecut. Probabil cadourile le primesti direct si nici nu mai au timp sa stea sub crengile mari si verzi. Probabil ca in an ajun te uiti la televizor sau te intalnesti cu prietenii in oras, sau mergi la o petrecere. Stiu ca uneori cand ramai doar tu acasa de Craciun te asezi pe covor si te utiti la marele pom verde. Te uiti la el si iti place mirosul de padure ce il emana. Stiu ca uneori mananci portocale langa brad doar pentru a amesteca mirosurile. Craciunul miroase a rasina, coji de portocale si jucarii chinezesti.
Mai e putin si la tine in scara copiii din cartier vor incepe sa cante. Vor rasuna colindele iar pietele vor fi pline de brazi.

Zambesti . Inseamna ca ti-a placut. Te bucuri ca te-am ajutat sa iti dai seama ce te facea sa zambesti de Craciun. Nu imi multumi. Eu iti multumesc