Cel mai frumos Craciun

Acadele mari si coloroate in forma de baston si ciocolata, o punga galbena pe care o deschid si bag mana inauntru. Plin de dulciuri si cred ca o masinuta si o bluza cu gluga . Desfac o ciocolata si...si musc, dar nu simt gustul.
"-Hai Vlad trezeste-te, iar o sa intarzii!" Mama m-a trezit iar chiar inainte sa musc. Ce e cu visele astea cu mancare si cu dulciuri? Poate pentru ca se apropie Craciunul.
Ca in fiecare dimineata mama mi-a facut ceai de fructe de padure. Iar branza topita, iar mama o sa infiga cutitul in baton si o sa se murdareasca. As vrea sa-i spun sa nu imi mai faca senvisuri cu salam din asta pentru ca o sa rada copiii de mine.
Ies afara din casa si Lesie alearga dupa mine pana ies din curte. Vantul asta. Iarna bate vantul prea tare , am fularul strans legat si mi se vad doar ochii. Imi trag caciula si ma sterg cu maneca la nas. Vreau sa ninga. E noroi pe toate ulitele. Dau sarumana femeilor care asteapta rata catre Constanta. Ca in fiecare zi ele se uita la mine si zambesc.
Trec pe langa casa lu Marinica. Ma asteapta sa mergem impreuna la gradinita.
"Baaaah , iar ai intarziat."
Mereu ma cearta cu toate ca el e de vina ca se trezeste asa de dimineatza si ajungem mereu primii. Se trezeste de dimineata pentru ca tatal lui vine dimineata beat acasa si o bate pe maica-sa. Tot satul stie. O data l-a batut si pe el . A iesit la poarta cu lacrimi in ochi si fara geaca. In ziua aia la gradinita toti copiii ne-am purtat foarte frumos cu el si doamna educatoare ia dat o bulina rosie. La sfarsitul zilei era fercit si cred ca a facut-o bucuroasa si pe mama lui.
Am ajuns la gradinita. Iar e frig. Iesim afara si aducem fiecare cate un lemn. Femeia de servici , tanti Lenuta aprinde focul numai daca aducem noi lemne. Zice ca trebuie sa muncim si noi si sa invatam sa ne descurcam si singuri.
Mai e o saptamana si luam vacanta. Astazi vom face repetitie pentru serbare. Anul trecut nu a venit Mos Craciun. Toti parintii nostri au strans bani si doamna educatoare ne-a cumparat dulciuri de la magazinul din sat. Doamna educatoare spune ca anul acesta Mos Craciun o sa vina, ca vine mai intai la Constanta si apoi o sa vina si la noi.
Azi cred ca o sa desenez o punga mare galbena cu acadele , ciocolata , o masinuta si o bluza cu gluga. Asta vreau sa imi aduca Mos Craciun.
-