O data in viata macar

Sunt cateva lucruri in viata asta scurta de om, pe care trebuie sa le facem. Mai mult de atat , cred ca fiecare dintre noi are obligatia ,fata de divinitate/natura/puterea creatoare , sa daruiasca ceva.
Oamenii daruiesc si se daruiesc , constient sau inconstient. Parintii isi invata copiii de mici, ca este bine si frumos sa imparta cu altii sa ofere :"Da-i si lu' nenea bomboana. Bravoooo, ce cooopil cuminte." Astfel ne educam unii pe altii sa fim altruisti.
Pentru a ne antrena avem Craciunul si alte sarbatori . Toate sunt motive pentru a ne face cadouri. Dar cel mai altruist personaj , ambasadorul acestei indeletniciri umane este Mos Craciun. Acest batranel reprezinta gena care ne face sa impachetam si sa daruim. Barbosul imbracat in rosu este ceea ce ne face pe noi oameni (cu sens peiorativ). Daca Mos Craciun este un sentiment , daca simtim bucurie in suflet cand oferim, daca sentimentul exista atunci si El exista.
Sunt cateva lucruri pe care mi le-am promis sa le fac in viata, macar o data. Anul acesta am vrut sa am 12 job-uri si ultimul sa fie acela de Santa Clause. Am avut doar 5 job-uri , dar asa cum mi-am promis , in luna decembrie am devenit "batranul cu barba alba".
Costumul de Mos Craciun este magic. O data imbracat scoate la suprafata toata iubirea de semeni pe care o ai inauntrul tau. Ochii sunt mari si stralucitori , mersul este mai apasat , mainile vor sa mangaie, vocea patrunde in sufletele celor care asculta. Toate barierele in calea comuniarii au cazut si m-am apropiat de toata lumea din jurul meu.
Daca ar fi Craciun in fiecare zi am trai intr-o lume perfecta.